Welke soorten rolluiken bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten rolluiken. Een overzicht.

Inbouwrolluiken

Dit rolluik oogt zeer mooi. Het rolluik wordt in de muur geplaatst, boven het raam. Zo zie je het rolluik dus niet. Je moet er echter wel voor zorgen dat je al in de bouwfase van je huis een plaats voorziet voor het rolluik. Vaak is dit niet het geval, en dan is het zeer moeilijk om nog een ingebouwd rolluik te plaatsen. Denk dus in de opbouwfase van je huis ook na of je een rolluik wil installeren.

Opbouwrolluiken

Het opbouwrolluik is een rolluik dat samen met het raam één geheel is. Ook op deze manier bespaar je ruimte op de oprolstructuur, die mooier oogt. Deze optie wordt vooral gekozen als rolluiken achteraf geplaatst worden en het plaatsen van een inbouwrolluik niet mogelijk is. Dit rolluik is zeer isolerend. Tochtgaten worden voorkomen, doordat het rolluik en het raam één geheel vormen.

Voorzetrolluiken

Deze rolluiken zijn anders dan het inbouwrolluik en opbouwrolluik wel zeer goed zichtbaar. Het rolluik wordt aan de muur bevestigd. Dit rolluik wordt meestal geplaatst als er nog geen rolluik is, en het niet mogelijk is om een opbouwrolluik of inbouwrolluik te plaatsen. Een voorzetrolluik wordt meestal gemaakt van aluminium geleiders en lamellen van pvc of aluminium.

Andere opties van rolluiken

Je kan er ook voor kiezen om je rolluik elektronisch te laten bedienen. Dit kan met een afstandbediening of met sensoren.

Bovendien kan je een anti-inbraaksysteem laten installeren. Dit werkt aan de hand van een sluitingsmechanisme dat het rolluik langs beide kanten doet blokkeren.

Een rolluik heeft bovendien het voordeel dat het isolerend werkt. Je kan ook een rooster plaatsen in de rolluik die voor de nodige ventilatie zorgt. Zo zal de lucht via de rolluikkast wanneer nodig in het huis gestuwd kunnen worden.

Dit bericht is gepost op 17 mei 2011 om 8:40 am uur en is geplaatst in Rolluiken.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: