Voordelen van rolluiken

Rolluiken hebben meerdere voordelen. In deze tekst kom je te weten wat de voordelen van rolluiken precies zijn.

De bedieningsmogelijkheden van rolluiken

Rolluiken zijn niet altijd even gemakkelijk om op te trekken. Vooral bij oudere mensen wordt het optrekken van rolluiken vaak moeilijker. Daarom kan je tegenwoordig ook een elektrisch systeem installeren die de rolluik optrekt. Dit gebeurt aan de hand van een schakelaar of een afstandbediening. Een duurdere optie is de automatische rolluik. Deze werkt met behulp van sensoren die beweging detecteren.

Inbraakwerend

Rolluiken kunnen ook een sluitingsmechanisme bevestigd krijgen. Deze zorgt ervoor dat de rolluiken langs beide zijden geblokkeerd worden, en inbrekers dus onmogelijk binnengeraken. Dit geeft een zeer veilig gevoel.

Isolerend

Een rolluik is in feite een extra laag tussen het raam en de buitenlucht. Het werkt dus zeer isolerend. De warmte zal gemakkelijker binnengehouden worden. Dit merk je zeer goed, vooral in de koude wintermaanden. Op deze manier bespaar je op je energiefactuur. Het installeren van een rolluik kan dan wel duur zijn, maar dit wordt al snel teruggewonnen doordat je veel minder moet stoken.

In de zomer is een rolluik ook handig om het huis koel te houden. Als de zon hard binnenschijnt kan je de rolluik geheel of gedeeltelijk sluiten, om zo de kamer fris te houden.

Andere voordelen van rolluiken

Een rolluik kan in sommige gevallen ook handig zijn om privacy te garanderen. Als mensen gemakkelijk binnen kunnen kijken, bijvoorbeeld op het gelijkvloers, kan je de rolluik sluiten en kan niemand meer binnengluren.

Bovendien werkt een rolluik zeer geluidsdempend. Als je langs de straatkant slaapt kan dit zeer voordelig zijn. Je hoort veel minder en hebt geen last van voorbijgaande auto’s of voorbij wandelende mensen.

Rolluiken worden tegenwoordig in allerlei verschillende materialen vervaardigd. Meestal wordt gekozen voor aluminium of pvc. Dit is een goed alternatief voor de houten luiken die vooral vroeger werden gebruikt.

Dit bericht is gepost op 17 mei 2011 om 8:17 am uur en is geplaatst in Rolluiken.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.