Elektrische rolluiken

Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor elektrische rolluiken. Maar wat zijn dit precies?

Wat zijn de voordelen van elektrische rolluiken?

Een elektrisch rolluik is zeer gemakkelijk in gebruik. Het omhooghalen van het rolluik wordt zeer gemakkelijk. Daarom is het zeer populair bij oudere mensen, die zelf niet meer in staat zijn om het rolluik op te trekken.

Bovendien is het elektrische rolluik ook isolerend. Het schermt het huis af van wind en regen, en zorgt ervoor dat de koude minder gemakkelijk in huis kan treden. Een rolluik plaatsen kan dan misschien duur zijn, toch worden deze kosten gemakkelijk terugverdient. Je zal immers minder energiekosten hebben.

Ook in de warme dagen zorgt het rolluik ervoor dat het huis fris gehouden kan worden, en wordt de zon afgeweerd.

Tegenwoordig bestaan ook elektrische rolluiken die een inbraakbeveiliging hebben. In dat geval wordt het rolluik van binnenuit geblokkeerd.

Hoe werkt een elektrisch rolluik?

Bij een elektrisch rolluik wordt van buiten uit het rolluik opgebouwd. Aan de hand van een draadloze afstandbediening kan dan van binnen uit het rolluik elektrisch geregeld worden. Het elektrische signaal wordt dus doorgegeven doorheen de muur.

In het rolluik wordt de motor geplaatst. Deze motor staat dus aan de buitenkant van het huis. Je moet dus stroom voorzien buitenshuis om een elektrisch rolluik te kunnen bedienen.

Bij duurdere elektrische rolluiken zijn ook sensoren aanwezig. Deze sensoren reageren op bepaalde weersomstandigheden, zoals zon of wind. Automatisch wordt het rolluik dan bediend, afhankelijk van het weer.

Wat is een minirolluik?

Het minirolluik is, zoals de naam het aangeeft, een kleine variant van het gewone rolluik. Het wordt gebruikt om kleinere ramen af te sluiten. Er bestaan veel verschillende soorten minirolluiken, afhankelijk van de lameltypes. Ook deze rolluiken kunnen elektronisch bediend worden.

Ga best langs bij een vakman om meer informatie te verkrijgen over het soort elektrische rolluik dat het best bij je huis past.

Dit bericht is gepost op 17 mei 2011 om 9:12 am uur en is geplaatst in Rolluiken. Reacties zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt wel trackbacken vanaf je eigen site.

Reacties zijn gesloten.

Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.