Wat zijn dakshingles?

Dakshingles worden vooral gebruikt als dakbedekking van blokhutten, tuinhuisjes of schuurtjes in de tuin. Naast de gebruikelijke keramische dakpannen zijn ze het meest gebruikte materiaal om een dak mee te bedekken. Er zijn steeds meer mogelijkheden en verschillen in dakshingles, waardoor ook architecten steeds liever dakshingles gebruiken in plaats van dakpannen of stalen dakpanelementen.

Wat zijn de eigenschappen van dakshingles?

Dakshingles kunnen heel goed tegen verschillende weersomstandigheden. Het materiaal, meestal bitumen, is zeer waterdicht. Bovendien zijn ze bestand tegen vorst of hevige hitte. Het materiaal is ook bestendigd tegen roest of sterke winden. Dakshingles zijn dus zeer duurzaam.

Dakshingles worden gemaakt van een materiaal dat zeer licht is. Dit zorgt ervoor dat de constructie waarin de dakshingles geplaatst moeten worden dus ook lichter kan zijn, en daarom vaak ook goedkoper is.

Tegenwoordig zijn dakshingles in allerlei vormen en kleuren te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat je het dak kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren, en je ervoor kunt zorgen dat het bij de rest van het huis past. Omwille van deze reden zijn dakshingles zeer populair en worden ze vaak gebruikt bij moderne bouwwerken.

Een laatste voordeel is dat dakshingles geluid tegenhouden. Het lawaai wordt gefilterd zodat je in zolderkamers geen last hebt van hagel of andere onaangename geluiden van het dak.

Dakshingles op tuinhuisjes

Als je dakshingles wilt monteren op je tuinhuisje moet je in de eerste plaats ervoor zorgen dat het dakbeschot zeer glad en droog is. De hellingshoek moet best meer dan 15° zijn. Is dat niet het geval, dan kan je best glasvlies, dakleer of spijkerrol monteren op het dakbeschot.

Bij het plaatsen van de dakshingles kan je best van onder naar boven werken. Plaats eerst onderaan de aanvangsstrip. Die kan een omgekeerde dakshingle zijn, of een dakshingle die in de lengte is doorgesneden aan de inkepingen.

Dit bericht is gepost op 17 mei 2011 om 9:17 am uur en is geplaatst in Daken. Reacties zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt wel trackbacken vanaf je eigen site.

Reacties zijn gesloten.

Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.