Houten ramen en deuren

Hout  wordt als materiaal erg vaak gebruikt om ramen en deuren uit te vervaardigen. Hout kent verschillende voordelen, maar ook nadelen.

Wat zijn de voordelen van houten ramen en deuren?

Houten ramen en deuren zien er zeer natuurlijk uit. Het is niet enkel een product dat gehaald wordt uit de natuur, bovendien brengt het die natuurlijke, warme sfeer over op het huis.

Het materiaal is zeer goedkoop. Je kan het hout in allerlei vormen verkrijgen. Bovendien kan het hout geverfd worden, en achteraf nog in een nieuw kleurtje gestoken worden. Mogelijke krassen kunnen gedicht worden. Hout is dus een zeer flexibel materiaal om mee te werken.

Hout is bovendien meer isolerend dan niet-natuurlijke materialen zoals aluminium of pvc. Het is bestendigd tegen temperatuursschommelingen.

Wat zijn de nadelen van houten ramen en deuren?

Het grote nadeel van hout hangt samen met het feit dat het een natuurlijk materiaal is: het materiaal is vaak niet perfect en onderhevig aan onvolkomenheden zoals wormgaatjes of aders. Je kan best een vakman inschakelen om het hout na te kijken. Deze kan gemakkelijker dan jij zelf mogelijke onvolkomenheden detecteren. De vakman zal je helpen in de keuze van houtsoort en zal ervoor zorgen dat het hout een goede verduurzaming heeft ondergaan.

Hout moet goed onderhouden worden. Je hebt dus vaak een schrijnwerker nodig om mogelijke problemen op te lossen.

Het grootste nadeel van hout is waarschijnlijk dat twee deuren nooit identiek dezelfde kunnen zijn. Let er dus op dat de nerven en de kleur van het hout bij elkaar passen, maar houd er rekening mee dat de twee nooit perfect gelijk zullen zijn.

Welke soorten van hout kan je gebruiken?

Bij het plaatsen van houten deuren of ramen kan je de volgende houtsoorten gebruiken:

– Afzelia
– Moabi
– Afrormosia
– Merbau
– Eik
– Sipo
– Meranti
– Douglas
– Lork

Dit bericht is gepost op 17 mei 2011 om 9:07 am uur en is geplaatst in Ramen en deuren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.