Hebben bubbelbaden een invloed op je gezondheid?

De oude Grieken wisten het al: warm, bruisend water is niet alleen erg ontspannend maar ook nog eens goed voor de gezondheid. Hydrotherapie, aromatherapie en chromotherapie geven een geneeskrachtige meerwaarde aan je bubbelbad. Maar hoe zit dat nu met zwangere vrouwen en de spermakwaliteit van mannen?

Hydrotherapie

Hydrotherapie maakt, zoals het woord zelf al zegt, gebruik van water. In dit geval warm water dat door middel van jets tegen het lichaam wordt gestuwd. Het helpt zo spieren en gewrichten ontspannen. In het water blijf je drijven en daalt het lichaamsgewicht met 90% waardoor de druk op de gewrichten wordt weggenomen.

Ook de bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor zuurstof en voedingsstoffen makkelijker door het lichaam worden getransporteerd. Bovendien geeft het warme water je een ontspannen gevoel, het vermindert stress en het zorgt voor een goede nachtrust.

Aromatherapie

Aromatherapie maakt gebruikt van etherische oliën. Dit zijn oliën die zijn gewonnen uit kruiden, bladeren, vruchten of bloemen. Elke olie heeft zo zijn eigen geneeskrachtige eigenschappen. Lavendel werkt bijvoorbeeld rustgevend. Meng enkele druppeltjes van je favoriete etherische olie met het water of gebruik een dispenser die hier speciaal voor gemaakt is.

Chromotherapie

Bij chromotherapie worden via lampen in het bubbelbad verschillende kleuren gebruikt om het lichaam te beïnvloeden. Net zoals de seizoenen een invloed hebben op ons humeur, heeft elke kleur een andere invloed op je hersenen. Zo gebruikt men de kleur rood om vitaliteit op te wekken en groen om te kalmeren.

Bubbelbad vermindert de spermakwaliteit

Een Amerikaanse studie heeft de link tussen het vaak nemen van een bubbelbad en onvruchtbaarheid bij mannen bevestigd. Er werd gevraagd aan mannen, die regelmatig in het bubbelbad gingen, om hiermee te stoppen. Na drie maanden bleek de kwaliteit van hun sperma tot vijf maal verbeterd. Het was al langer bekend dat warmte niet goed is voor de vruchtbaarheid van mannen. Dit is ook de reden waarom de teelballen zich buiten het lichaam bevinden.

Zwangerschap en bubbelbad

Er wordt vaak beweerd dat zwangere vrouwen uit het bubbelbad moeten blijven. Op de vraag of dit werkelijk slecht is voor de baby, wordt geen eenduidig antwoord gegeven. Sommige verloskundigen beweren dat het geen enkel probleem vormt terwijl anderen het afraden omdat in het bubbelbad bacteriën kunnen zitten die schadelijk zijn voor de baby.

Dit bericht is gepost op 11 oktober 2007 om 3:35 pm uur en is geplaatst in Bubbelbaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.