Hoe onderhoud je een bubbelbad?

Het is belangrijk je bubbelbad goed te onderhouden. Net zoals bij zwembaden bestaat immers een gevaar voor schimmels en aandoeningen zoals legionella. We zetten even op een rijtje wat je moet doen en wanneer.

Wekelijks

1. Chloor toevoegen

Ook al gebruik je je spa niet, je moet wekelijks chloor toevoegen. Controleer met een teststrip enkele minuten na het toevoegen van de chloor of het water het juiste shockniveau heeft. Best kan je de chloor ’s avonds laat toevoegen, dan ben je er zeker van dat gedurende acht uur niemand het bubbelbad zal gebruiken.

2. PH-waarde controleren

Ook moet je regelmatig de ph-waarde van het water controleren. Deze waarde moet ongeveer 7,6 bedragen.

Maandelijks

1. Filters reinigen

Zet de stroom uit en verwijder de filters uit het bad. Spuit ze schoon en reinig met een filterreiniger. Na 10 minuten spuit je de filters nogmaals schoon. Hierna kan je ze terugplaatsen.

2. Alkaliniteit controleren

Om de alkaliniteit te controleren, gebruik je teststrips. Volg de instructies die bij de teststrips vermeld staan. Het niveau zou 120 à 180 ppm moeten bedragen. Als de waarde te laag is, kan je een alkaliniteitvermeerderaar toevoegen.

Ieder seizoen

1. Zeil reinigen

Reinig het afdekzeil met zeepsop. Het is aangeraden om ook een beschermingslaag aan te brengen met een product.

2. Filtercartridge vervangen

Schroef de filterdop los in de filter en plaats een nieuwe cartridge. Schroef hierna de filterdop weer stevig dicht.

3. Leegmaken, schoonmaken, vullen

Het is aangeraden om het water in je spa ieder seizoen te laten wegvloeien, de wanden te reinigen en het bad opnieuw te vullen. Sluit vooraleer je begint de stroomtoevoer af.

Dit bericht is gepost op 11 oktober 2007 om 3:44 pm uur en is geplaatst in Bubbelbaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.