Wat is een waterbed?

Rond 1600 v.C. sliepen de Perzen al op een waterbed. Dat het waterbed al die tijd in trek gebleven is, is geen wonder. Het waterbed biedt je immers verschillende voordelen die andere matrassen niet bieden. Bovendien zijn de waterbedden van vandaag in tegenstelling tot de waterzakken gemaakt uit geitenvellen van de Perzen, echte hoogtechnologische pareltjes!

Water kan zich perfect naar je lichaam vormen. Het grootste voordeel van een waterbed is dan ook het ligcomfort.

Een waterbed bestaat uit verschillende lagen, waarvan de belangrijkste natuurlijk de watermatras is. Een watermatras is, zoals het woord het zegt, een ‘matras gevuld met water’. Die matras is gemaakt van een vinylverpakking die gevuld is met water. Onder de watermatras bevindt zich een verwarming die de matras opwarmt.

Stabilisatielagen in de matras voorkomen dat het water klotst en teveel deining veroorzaakt. Bij de aankoop van je waterbed kun je kiezen voor een matras met iets meer of iets minder stabilisatielagen, al naargelang je persoonlijke voorkeur.

Er bestaan twee soorten waterbedden: hard- en softsiders. Bij een hardside waterbed ligt de matras in een ledikant. De zijkanten van het ledikant vangen de zijwaartse druk op. Een softside waterbed beschikt over een zacht, schuimrubberen omlijsting die de zijwaartse druk opvangt. Een softsider is eigenlijk veel gemakkelijker in het gebruik. Het in- en uitstappen is eenvoudiger en het opmaken van het bed vergt minder inspanningen. Een softsider kun je altijd in je eigen ledikant laten inbouwen.

Ten slotte bestaan er ook waterbedden die gebruik maken van het duo-systeem. In feite bestaan deze uit twee losse matrassen. Zo kun je alles individueel regelen, onafhankelijk van de partner die naast je ligt. De hardheid en de zachtheid, de temperatuur, de stabilisatie, … nooit meer ruzie over je waterbed!

De levensduur van een waterbed bedraagt ongeveer 10 jaar.

Eigenschappen waterbed:

  • Hoog ligcomfort
  • Hoge energiekosten
  • Slechte ventilerende werking
  • Moeilijk te verplaatsen door zwaarte van de matras

Dit bericht is gepost op 11 oktober 2007 om 4:28 pm uur en is geplaatst in Matrassen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.