Hoe lang gaat een bubbelbad mee?

De levensduur van een bubbelbad hangt af van het materiaal waaruit de kuip en het omhulsel is gemaakt. Een bubbelbad kan vervaardigd zijn uit acryl of glasvezel. Acryl is het meest duurzame materiaal, maar ook het duurste.

Voor buitenbaden is ook het materiaal waaruit het omhulsel gemaakt is belangrijk. Het omhulsel kan gemaakt zijn van acryl, pvc of hout. Houten omhulsels zijn erg mooi, stevig en hebben een lange levensduur, maar ze moeten elk jaar behandeld worden. Je moet ze namelijk goed beschermen tegen de weersomstandigheden aangezien het hout altijd buiten staat.

Ook de isolatie speelt een voorname rol in de levensduur van het bubbelbad. Een bad dat goed geïsoleerd is, verbruikt minder en laat het warmtesysteem minder hard werken. Hierdoor gaat het langer mee. Niet alleen de kuip moet goed geïsoleerd zijn, ook de leidingen kan je isoleren. Zo slijten ze minder en verleng je de levensduur.

Als algemene regel kan je stellen dat de goedkoopste modellen ongeveer 4 jaar meegaan, terwijl de duurdere modellen een levensduur hebben van 20 jaar.

Dit bericht is gepost op 11 oktober 2007 om 3:29 pm uur en is geplaatst in Bubbelbaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.