Parket in bamboe, kokospalm of hout en kurk?

De keuze van het hout is erg belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe parketvloer.  Parket is verkrijgbaar in tientallen verschillende houtsoorten. De laatste jaren zijn speciale parketten zoals bamboe-, kokos- en hout en kurk-parket steeds meer in trek.

Bamboe

Bamboeparket wordt de laatste jaren steeds populairder. Bamboe is dan ook een uitstekend materiaal voor vloertoepassingen. Bamboe heeft een karakteristieke oppervlaktestructuur met knopen. Bamboe is erg hard materiaal en gaat daardoor zeer lang mee. Een bijkomend voordeel is dat bamboe erg geschikt is om te combineren met vloerverwarming. Bamboeparket is erg stabiel en heeft een lage doorgangsweerstand. Bamboeparket is verkrijgbaar in heel veel verschillende parketsoorten: massief parket, tapis-parket, lamelparket,…

Kokos

Ook het kokosparket wint aan populariteit. Kokospalm heeft geen zichtbare jaarringen en is zodoende geen echte houtsoort. Kokospalm is iets harder en zwelt en krimpt wat minder dan andere houtsoorten als eik. Net als bamboeparket, kun je ook kokos goed combineren met vloerverwarming. Het materiaal heeft een mooie, diepe kleur.

Hout-kurk

Bij een hout en kurk-parketvloer worden de houten delen aan een stuk gelijmd, waardoor de vloer zeer gemakkelijk en snel te leggen is. onder het hout bevindt zich een kurklaag die zorgt voor de isolatie van zowel warmte als geluid. Een hout-kurkparket zal niet snel uitzetten of inkrimpen.

Dit bericht is gepost op 5 oktober 2007 om 4:10 pm uur en is geplaatst in Parket.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.