Wat is parket?

Parket is de verzamelnaam voor verschillende soorten hardhouten vloeren. Een parketvloer krijgt een speciale behandeling (zagen, schuren, drogen, lakken, in de was zetten, oliën…). Daardoor is de vloer heel goed bestand tegen slijtage.

Parket kan uit verschillende soorten hout vervaardigd worden., vandaar het verschil in kleur en vorm tussen verschillen parketvloeren. Vroeger was parket bijna altijd gemaakt uit eikenhout, maar tegenwoordig is er een uitgebreid aanbod aan houtsoorten.

We kunnen een onderscheid maken tussen het zogenaamde massieve parket, dat bestaat uit massieve, houten planken en het strokenparket, dat geleverd kan worden in parketdelen. Massief parket moet je zelf nog volledig schuren en afwerken.

De delen van het strokenparket kunnen verschillende breedtes en lengtes hebben. Ze zijn aan de vier zijkanten voorzien van messing en groef, waardoor ze via een clicksysteem neergelegd kunnen worden. Strokenparket krijgt ook wel eens de naam geprefabriceerd parket.

Parket kun je in bijna alle kamers gebruiken, behalve natte ruimten als badkamers, keukens en waskamers.

Dit bericht is gepost op 3 oktober 2007 om 3:35 pm uur en is geplaatst in Parket.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.