Ventilatiesysteem B

Ventilatiesysteem B werkt met elektrische ventilatoren. Deze ventilatoren sturen op een mechanische manier verse lucht in droge ruimtes.

Om de ventilatie te vergemakkelijken wordt gebruik gemaakt van roosters in binnenwanden of binnendeuren. Door deze roosters stroomt de lucht. In andere gevallen wordt gebruik gemaakt van de spleten onder de binnendeuren. Onder deze spleten wordt de verse lucht naar binnen gepompt.

Uiteraard moet ook de vervuilde lucht een plaats naar buiten vinden. De vervuilde lucht uit natte ruimten wordt natuurlijk afgevoerd aan de hand van afvoerkanalen die de lucht naar de nok van het dak voeren.

De voordelen van ventilatiesysteem B

Ventilatiesysteem B is doorgaans het beste systeem in alle weersomstandigheden. Zowel bij regen, als bij wind, als bij hevige zonneschijn is deze manier van ventilatie het meest efficiënt.

Bovendien heb je zeer veel keuze in de plaats waar je de roosters plaatst. Je kan immers zowel in wanden als in deuren roosters plaatsen. Soms zijn roosters zelfs niet nodig. Dit is het geval als er gebruik gemaakt wordt van de spleten onder de deuren. Dit oogt esthetisch dan ook veel mooier.

Je kan bij ventilatiesysteem B ook probleemloos de ventilatie op een bepaald ogenblik hoger zetten. Op deze manier wordt sneller verlucht. Dit kan interessant zijn als er bijvoorbeeld met slecht geurende materialen gewerkt wordt in huis, of als er geverfd wordt.

De nadelen van ventilatiesysteem B

Doordat ventilatiesysteem B gebruikt maakt van elektrische ventilatoren zal deze manier van ventileren niet energievriendelijk zijn. Kies daarom zeker voor energiezuinige ventilatoren, zodat het gebruik van energie gereduceerd wordt.

Ventilatiesysteem B wordt echter heel zelden toegepast. Theoretisch gesproken werkt het systeem optimaal, toch wordt er niet vaak voor gekozen om op deze manier te ventileren.

Dit bericht is gepost op 13 juli 2011 om 1:44 pm uur en is geplaatst in Ventilatie. Reacties zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt wel trackbacken vanaf je eigen site.

Reacties zijn gesloten.

Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.