Je zonnepanelen terugverdienen

Als je een energiezuinige woning wilt hebben moet je ervoor zorgen dat de warmte die je aanmaakt in huis binnen blijft en niet kan ontsnappen. Dit kan je door je dak goed te isoleren.

Als je huis al goed geïsoleerd is, kan je een balansventilatiesysteem laten plaatsen. Dat systeem zal de warme lucht hergebruiken zodat je minder energie moet verbruiken.

De laatste stap in het bouwen van een energiezuivere woning is het installeren van zonnepanelen. Dit kan je zowel doen in een bestaande woning, als in een nieuwe woning. Aan de hand van zonnepanelen maak je op een milieuvriendelijke manier hernieuwbare energie aan.

Subsidies voor zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen zorgt er dan wel voor dat je bespaart op je energiefactuur, toch is de plaatsing zelf niet goedkoop. Doordat het gaat om een milieuvriendelijke manier om energie te produceren, helpt de overheid. Ga langs bij je gemeente en vraag voor welke premies en subsidies je in aanmerking komt.

Hoe snel zijn de kosten terugverdiend?

Je begint pas winst te maken op je zonnepanelen zodra je alle kosten terug hebt verdiend. Hieronder wordt weergegeven hoelang gemiddeld gedaan wordt voordat de kosten terugverdiend zijn:

– Een zonnepaneel bij een huis dat ouder is dan 5 jaar wordt in 9 jaar terugverdiend.
– Een zonnepaneel bij een huis dat jonger is dan 5 jaar wordt in 12 jaar terugverdiend.
– Een zonneboiler bij een huis dat ouder is dan 5 jaar wordt in 15 jaar terugverdiend.
– Een zonneboiler in een huis dat jonger is dan 5 jaar wordt in 18 jaar terugverdiend.

Je moet echter ook rekening houden met de levensduur van een zonnepaneel en zonneboiler. Een zonneboiler gaat gemiddeld 30 jaar mee, en zal dus gemiddeld 20 jaar voordelig zijn. Een zonneboiler gaat gemiddeld 20 jaar mee, en zal dus slechts 5 jaar voordelig zijn.

Dit bericht is gepost op 6 juni 2011 om 9:58 am uur en is geplaatst in Zonnepanelen. Reacties zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt wel trackbacken vanaf je eigen site.

Reacties zijn gesloten.

Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.