Aluminium ramen en deuren

Aluminium is een materiaal dat regelmatig gebruikt wordt voor ramen en deuren. Hier vind je er meer uitleg over.

Wat zijn de voordelen van aluminium ramen en deuren?

Aluminium ramen en deuren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Het materiaal is gemakkelijk proper te houden. Bovendien is het materiaal duurzaam, en zullen krassen niet gemakkelijk gevormd worden.

Door de typische kleur van aluminium wordt het materiaal vaak gebruikt bij moderne woningen. Bepaalde uitvoeringen lenen zich ook voor een retro-look.

Aluminium ramen en deuren worden vervaardigd in een fabriek. Het materiaal kan een grotere overspanning maken dan pvc of hout. Het profiel waarin het raam en de deur geplaatst moet worden kan bovendien zeer slank gemaakt worden.

Wat zijn de nadelen van aluminium ramen en deuren?

Het materiaal is dan wel zeer duurzaam en krassen zullen moeilijker gevormd worden, toch zijn er enkele nadelen aan aluminium. Zo zullen krassen die zich alsnog gevormd hebben niet verwijderbaar zijn. Bovendien is het materiaal zeer duur.

Aluminium isoleert zeer slecht. Daarom moet je een extra thermische isolatie plaatsen. Die kan bestaan uit harde kunststofstrips, polyurethaanhars of polyamidestrips. De harde kunststofstrips isoleren het best. Polyurethaanhars wordt geplaatst in het profiel en is zeer goedkoop. Polyamidestrips plaats je in het profiel tussen de binnen- en buitenkant. Het is de duurste optie van de drie, maar het geeft meer vrijheid in kleurkeuze.

Een laatste nadeel van aluminium ramen en deuren is dat je het materiaal niet kan verven. Wil je je huis een fris kleurtje geven, dan moet je al meteen nieuwe ramen of deuren plaatsen.

Twee manieren om aluminium te kleuren

Je kan aluminium verkrijgen in verschillende kleuren. De kleur kan in twee manieren op het aluminium geplaatst worden:

– De eerste manier is aan de hand van anodisatie. Dit is een elektrolytische manier om een harde laag kleur aan te brengen.
– De tweede optie is moffeling. Hierbij wordt in een oven de kleur geplaatst op het aluminium.

Dit bericht is gepost op 17 mei 2011 om 9:48 am uur en is geplaatst in Ramen en deuren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: