Automatische rolluiken

Bij een automatische rolluik wordt een elektrische motor geïnstalleerd in de oprolbuis van de rolluik. Die elektrische motor kan bediend worden met een schakelknop of aan de hand van een programmatieklok. Bij duurdere automatische rolluiken kan de elektrische motor ook reageren op weersignalen. In dat geval wordt gebruik gemaakt van zonnecellen of wind- en regenvoelers.

Wat zijn de voordelen van het automatische rolluik?

Een automatisch rolluik is zeer gemakkelijk in gebruik. Het omhooghalen van de rolluik wordt zeer gemakkelijk. Daarom is het zeer populair bij oudere mensen, die zelf niet meer in staat zijn om het rolluik op te trekken.

Bovendien is het automatische rolluik ook isolerend. Het schermt het huis af van wind en regen, en zorgt ervoor dat de koude minder gemakkelijk in huis kan treden. Een rolluik plaatsen kan dan misschien duur zijn, toch worden deze kosten gemakkelijk terugverdienD. Je zal immers minder energiekosten hebben.

Ook in de warme dagen zorgt het rolluik ervoor dat het huis fris gehouden kan worden, en wordt de zon afgeweerd.

Tegenwoordig bestaan ook automatische rolluiken die een inbraakbeveiliging hebben. In dat geval wordt het rolluik van binnenuit geblokkeerd.

Hoe plaats je een automatische rolluik?

Als je geïnteresseerd bent om een automatische rolluik te plaatsen kan je best een vakman inroepen. Deze zal je helpen in de keuze van het rolluik. Het is immers belangrijk om ervoor te zorgen dat het rolluik aangepast is aan je eigen voorkeur.

Praat met de vakman ook over het materiaal dat je wilt gebruiken. Zorg ervoor dat zowel het comfort van het automatische rolluik als een duurzaamheid gegarandeerd wordt.

Vraag de vakman ook of het bedrijf in kwestie het rolluik zelf levert en plaatst. Dit is zeer belangrijk, omdat een rolluik zelf installeren geen gemakkelijke taak is.

Dit bericht is gepost op 17 mei 2011 om 9:34 am uur en is geplaatst in Rolluiken.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: