Waarom isoleren?

Doordat het isoleren van je huis veel voordelen met zich meebrengt, is het verplicht. De reglementering van isoleren schrijft voor dat de isolatie 20 cm of meer moet zijn. Over het materiaal dat je moet gebruiken om te isoleren heeft men geen voorschriften.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Sommige isolatiematerialen zijn beter dan anderen. De verschillende isolatiematerialen zijn:
– Minerale wollen
– Kunststof
– Natuurlijke isolatiematerialen
– Reflecterende isolatieproducten

Elk materiaal heeft voor- en nadelen. Laat je informeren door een vakman om een keuze te maken in welk materiaal je wil gebruiken om te isoleren.

Wat moet je isoleren?

Er wordt aangeraden om vooral de zolder en de muren goed te isoleren. De zolder kan je isoleren door op de zoldervloer isolatiemateriaal te plaatsen. Indien je de zolder nog zult gebruiken, is het aangeraden het dak zeer goed te isoleren.

Ook een goede dakisolatie is van belang. Daar ontsnapt doorgaans de meeste warmte. Het isoleren van het dak is een relatief gemakkelijke klus, die je in veel gevallen probleemloos zelf kunt uitvoeren. Verder kan je ook nog de vloer isoleren.

Je moet bij het isoleren ervoor zorgen dat er geen gaatjes overblijven waar de warmte uit kan ontsnappen. Je moet ook rekening houden met mogelijke koudebruggen. Deze moeten voorkomen worden.

Waarom moet je isoleren?

Door een goede isolatie te plaatsen kan je ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kan tot 30% energie uitsparen door het plaatsen van een goede isolatie. De warmte kan minder goed uit het huis ontsnappen, waardoor je minder moet verwarmen.  Je verlaagt je stookkosten, maar je verhoogt ook je comfort. In de winter zal je huis immers sneller de warmte opnemen, en in de zomer zal het huis fris blijven.

Dit bericht is gepost op 19 april 2011 om 3:49 pm uur en is geplaatst in Isolatie.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.