Isolatiesubsidies: ontvang subsidies om te isoleren

De overheid geeft subsidies als je je huis isoleert. Dit doen ze om het isoleren van woningen te bevorderen. Zo wordt er minder energie gebruikt, en daalt de CO2 uitstoot. Zowel particulieren als bedrijven kunnen genieten van deze subsidies. Je kan pas in aanmerking komen als je woning twee jaar oud is.

Waarom moet ik mijn huis isoleren?

Het is een zeer goed idee om je huis goed te isoleren. Dit omdat je je huis zo minder warmte doet verliezen, en je je energiefactuur dus kunt doen dalen. Zo draag je bovendien je steentje bij voor het milieu, want je stoot minder CO2 uit.

Het plaatsen van isolatie is in de meeste gevallen niet zo moeilijk, en soms kan je zelf de werken uitvoeren. Contacteer toch best in ieder geval een vakman. Deze kan je helpen bij de keuze van het isolatiemateriaal, en kan je de nodige tips geven.

Hoe kan ik genieten van de subsidies?

De subsidies die je krijgt worden aangeboden via een belastingsverlaging van de materialen. Ook de vakman die de installatie zal plaatsen zal je minder kosten. Concreter betekent dit dat in plaats van de gebruikelijke 19%  die je moet geven aan de belastingen,je nu slechts 6% moet afgeven. Zo daalt de prijs van de isolatie, en wordt het beter betaalbaar. Voor de isolatie van bedrijven gelden andere regels.

Bij glasisolatie worden de subsidies toegekend met waardebonnen. Je krijgt een waardebon bij elk nieuw glas dat je koop. Die bonnen kan je nadien inwisselen met de glaszetter.

Bedrijven kunnen subsidies krijgen via bespaarde kosten.

Dit bericht is gepost op 19 april 2011 om 3:46 pm uur en is geplaatst in Isolatie.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.