Muurisolatie: de investering waard?

Een investering in muurisolatie is altijd interessant. Muur- en daksiolatie zijn de meest voorkomende renovaties in een huis. Dit komt doordat daar de isolatie het meest efficiënt werkt.

Er zijn twee manieren om je muur te isoleren:

– Vanuit de binnenkant
– Vanuit de buitenkant

Een muurisolatie langs de binnenkant

Een muurisolatie langs de binnenkant plaatsen is zeer gemakkelijk. Aan de hand van gipskartonnen wanden of voorzetwanden wordt isolatiemateriaal opgeborgen tussen de muur en de valse wand. Zo is de isolatie niet zichtbaar.

Het grote nadeel hieraan is dat je leefruimte kleiner wordt. Het voordeel is dan weer dat deze manier van isoleren zeer goedkoop is.

Bij een binnenisolatie heb je kans om koudebruggen te creëren. Koudebruggen zijn plaatsen waar de warmte alsnog het huis kan ontsnappen. Het kan zorgen voor condensatie in het isolatiemateriaal, waardoor het gaat schimmelen en vervangen moet worden. Dit kan dan weer tegengegaan worden door een dampremmende folie.

Een muurisolatie langs de buitenkant

Je kan de muurisolatie ook plaatsen langs de buitenkant van je huis. Zo vermijd je dat je leefruimte kleiner wordt. Het grote voordeel bij een buitenisolatie is dat je je huis een nieuw kleurtje, of een fris uiterlijk kunt geven.

Er zijn twee mogelijkheden om buitenisolatie te plaatsen:

– Aan de hand van kepers. Hiertussen wordt isolatiemateriaal geplaatst en een dampopen folie.  Er wordt afgewerkt met een gevelbekleding die aan tengellatten geplaatst wordt.
– Je kan ook de isolatie meteen tegen de buitenmuur plaatsen, om daartegen met gevelpleister de muur af te werken. Deze optie is duurder dan de andere optie, omdat de gevel moet aangebracht worden door een professional.

Dit bericht is gepost op 19 april 2011 om 3:20 pm uur en is geplaatst in Isolatie.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.