Dakisolatie: hoe je dak goed isoleren

Het plaatsen van dakisolatie is zeer gemakkelijk, vooral bij hellende daken. Vaak is het mogelijk om de isolatie aan de keperstructuur te plaatsen. Je moet in dat geval er wel voor zorgen dat de kepers dik genoeg zijn.

Je kan de isolatie ook plaatsen aan de hand van een lattenwerk. In dat geval kan je een dikkere isolatie plaatsen. De afwerking hiervan gebeurt zoals je zelf wil.

Een sarkingdak

Een sarkingdak is een dak waarbij de isolatie bovenaan de draagconstructie geplaatst wordt. Je moet hiervoor de bovenkant van je dak wel ingrijpend veranderen, maar de binnenkant blijft intact. De werken gebeuren dus vooral buiten het huis, waardoor je geen last zult hebben van stof of vuil van de dakwerken.

Een sarkingdak is niet zo eenvoudig om zelf te plaatsen. Contacteer dus best een vakman.

Een plat dak

Ook bij een plat dak wordt doorgaans de isolatie langs de buitenkant van het dak geplaatst. Dit wordt zo gedaan om schimmels of condensatieproblemen te voorkomen.

In geval van schimmels moet immers de hele isolatie vervangen worden, wat hoge kosten met zich meebrengt. Het voorkomen van koudebruggen en condensatievorming is dus van groot belang.

Bij het isoleren van een plat dak moet je erop letten dat je opstekende dakranden hoog genoeg zijn, zodat de isolatie ertussen past.

Is je plat dak afgewerkt met een houten roostering, dan kan je in die houten roostering de isolatie plaatsen. Je moet er wel op letten dat je alles goed isoleert, en dat er geen koudebruggen ontstaan. Plaats ook een dampdichte folie, zodat er geen condensatie is. Anders is de isolatie niet luchtdicht aangebracht, en begint het isolatiemateriaal te schimmelen.

Dit bericht is gepost op 19 april 2011 om 3:25 pm uur en is geplaatst in Isolatie.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.