Vloerisolatie: het isoleren van je vloer

Een vloerisolatie is niet zo veel voorkomend. Het is dan ook niet voor de hand liggend om een vloer te isoleren. Toch is het efficiënt, en zorgt het ervoor dat je minder warmte verliest.

Er zijn twee soorten van vloerisolatie:

– Het isoleren boven kamers
– Het isoleren boven volle grond

Een vloerisolatie boven kamers

Als je een vloer boven een kamer wilt isoleren moet je dit enkel doen bij een vloer boven een onverwarmde ruimte. Zo zal je niet overbodig gaan isoleren.

Als je de vloer isoleert moet je ook nagaan of er geen kieren of gaatjes zijn die de warmte doen verdwijnen. Isoleer indien nodig ook deze gaatjes.

Het isoleren van de vloer kan je op twee manieren:

– Door isolatieplaten aan de vloer te plaatsen. Dit gebeurd met plakpennen.
– Je kan de isolatieplaten ook plaatsen aan de hand van isolatienagels die in de vloer worden geboord.

Deze manier van isoleren kan bemoeilijkt worden door af- of toevoerleidingen die tegen de onderkant van de vloer geplaatst zijn.

Een vloerisolatie boven volle grond

Deze manier van isoleren is veel omslachtiger dan de vorige. De vloer moet opengebroken worden, de leidingen voor elektriciteit, gas en water moeten opengelegd worden, en veel stof en afval verspreid zich hierdoor in huis. Bovendien moet erop gelet worden dat de opbouwhoogte van het huis niet kleiner wordt, zodat de deuren en trappen nog op juiste wijze geplaatst kunnen worden.

Deze vloerisolatie komt daarom ook duurder uit dan de andere, omdat het aangeraden is een professional in te huren. Die kan de juiste berekeningen maken en tips geven waar nodig, zodat geen deurdorpels, trappen of deurhoogtes aangepast zullen moeten worden.

Dit bericht is gepost op 19 april 2011 om 3:30 pm uur en is geplaatst in Isolatie.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.