Een inkjetprinter kopen

Een inkjetprinter is een printer die gebruik maakt van vloeibare inkt om op het papier te sproeien. Inkjetprinters  zijn de goedkoopste printers op de markt. Waar moet je precies op letten als je een inkjetprinter koopt?

All-in-one

Injetprinters zijn tegenwoordig meestal all-in-ones of multifunctionele printers. Dat betekent dat je er niet alleen mee kan printen, maar ook scannen en kopiëren.

Foto’s

Tegenwoordig vinden veel mensen het leuk zelf thuis hun foto’s te kunnen afdrukken. Als je een fotoprinter  koopt en je foto’s op speciaal fotopapier afdrukt, kan je min of meer dezelfde kwaliteit halen als wanneer je ze laat afdrukken door een winkel of fotodienst.

Tegenwoordig hebben veel printers een functie waardoor je je camera rechtstreeks met de printer kan verbinden. Die functie staat bekend onder de naam Pictbridge of Directprint.

Resolutie

Een inkjetprinter heeft verschillende spuitmondjes waarmee het verschillende kleuren inkt meteen op het papier spuit. De kwaliteit van de foto wordt doorgaans uitgedrukt in DPI (Dots Per Inch). Hoe hoger de resolutie, hoe beter de scherpte van de foto en hoe beter details worden weergegeven.

Geheugenkaartlezer

Sommige printers hebben een ingebouwde geheugenkaartlezer die de meest voorkomende geheugenkaarten kan lezen. Op die manier kunnen foto’s afgedrukt worden op de printer zonder gebruik te maken van een computer.

Printen zonder rand

Sommige inkjetprinters bieden de mogelijkheid je foto’s te printen zonder witte rand.

Losse cartridges of een cartridge

Inkjetprinters verbruiken veel inkt. Als je erg veel print, kan je best een printer kopen met losse (separate) inktcartridges. Deze bevatten ieder hun eigen kleur en kan je dus per kleur vervangen.

LCD-scherm

Sommige printers hebben een LCD-schermpje waarmee je de foto’s eerst kan bekijken en bewerken voordat je ze afdrukt.

Printformaten

De meeste printers zijn erop voorzien in A4-formaat af te drukken. Wil je ook op andere formaten kunnen afdrukken, bijvoorbeeld A3, dan betaal je waarschijnlijk iets meer.

Software

Bij veel printers krijg je gratis software meegeleverd. Met die programma’s kan je vaak zelf eenvoudig je foto’s bewerken.

Geluid

Printers maken geluid, maar de ene printer maakt natuurlijk al meer geluid dan de andere. Een printer met een geluidsniveau van 35 DB is over het algemeen goed verdraagbaar. Meer dan 35 DB wordt vaak als storend ervaren.

Dit bericht is gepost op 23 februari 2010 om 4:37 pm uur en is geplaatst in Printers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.