Mp3-speler: verschillende soorten geheugen

Mp3-spelers bestaan in alle soorten en maten, en kunnen ook verschillende geheugens hebben.

Flashgeheugen

Flashgeheugen bevat geen bewegende delen en is daardoor goed bestand tegen schokken. Flashgeheugen verbruikt ook weinig stroom en is erg compact. Doordat deze mp3-spelertjes zo klein zijn, zijn ze erg geschikt tijdens het sporten. Deze mp3-spelers zijn vaak het goedkoopst. De meeste mp3-spelers met flashgeheugen hebben een kleine opslagcapaciteit, van 1 GB tot 2 GB.

Harde schijf

Mp3-spelers met harde schijf hebben een erg grote opslagruimte. Je kunt er meestal duizenden nummers op zetten. Deze mp3-spelers verbruiken wel meer stroom en zijn gevoeliger voor schokken. De batterij is vaak ingebouwd en kan niet vervangen worden.

Verwisselbare geheugenkaart

Een geheugenkaartje neemt niet veel plaats in, deze mp3-spelers zijn doorgaans dus erg klein. Je kunt gemakkelijk wisselen van geheugenkaart. Door de  steeds grotere opslagcapaciteit van mp3-spelers, zijn verwisselbare geheugenkaarten min of  meer in onbruik geraakt.

Dit bericht is gepost op 16 november 2009 om 12:51 pm uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.