Eigenschappen van een mp3-speler

Als je een mp3-speler gaat kopen, besteed je best genoeg tijd aan de standaardeigenschappen ervan.

Geheugengrootte

De geheugengrootte slaat op de capaciteit van de mp3-speler. Hoe groter die is, hoe meer liedjes je erop kunt opslaan. De grootte van een muzieknummer is afhankelijk van de kwaliteit waarmee het is gecomprimeerd, maar doorgaans is het ongeveer 4 MB groot. Hoe groter de bit rate van een mp3, hoe beter de kwaliteit is.

Gewicht en grootte

Mp3-spelers kunnen enorm van elkaar verschillen wat gewicht en grootte betreft. Er bestaan mp3-spelers van 50 gram, maar ook van 300 gram. Vaak komt de grootte overeen met de capaciteit. Hoe groter de capaciteit, hoe groter de afmetingen van de mp3-speler.

PC Interface

Op welke manier wordt je mp3-speler verbonden met je computer? De meeste mp3-spelers maken gebruik van de USB-verbinding, maar er zijn ook spelertjes met FireWire-verbinding. Sommige mp3-spelers hebben draadloze verbindingsmogelijkheden.

Audioformaten

Het mp3-formaat is natuurlijk het meest gangbare formaat, maar sommige mp3-spelers ondersteunen ook muziek- en videoformaten als WMA, WAV, DIVX, AAC, enz.

Batterij

In veel kleine mp3-spelertjes met flashgeheugen is de batterij geïntegreerd. Als hij op is, kun je hem dus niet zomaar vervangen, maar moet je de batterij eerst opladen vooraleer je terug kunt luisteren. Sommige mp3-spelers kun je opladen via de USB-aansluiting van je computer.

Dit bericht is gepost op 7 september 2009 om 10:14 am uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.