MP3-speler gebruiken als dictafoon

Sommige MP3-spelers kunnen ook als dictafoon gebruikt worden. Erg handig als je een gesprek wilt opnemen, een interview moet afnemen of bijvoorbeeld een verrassingsboodschap voor iemand wilt inspreken.

Sommige MP3-spelers geven je zelfs de mogelijkheid opnames te maken van de FM-radio en die opnames later opnieuw te beluisteren. Met nog meer geavanceerde mp3-spelers kun je aansluiten op een externe geluidsbron (bijvoorbeeld de versterker van een gitaar).

Kwaliteit

De kwaliteit van de opnames kan sterk uiteenlopen. Bij de meeste MP3-spelers  is de opnamekwaliteit niet geweldig, maar wel voldoende. Het ene merk besteedt al meer aandacht aan de opnameapparatuur dan het andere. Een van de punten waar je op kunt letten is dat de MP3-speler rechtstreeks in MP3-formaat opneemt en niet in WAV-formaat.

De meeste MP3-spelers met dictafoonfunctie kunnen ingesproken boodschappen duidelijk afspelen, tenzij er te veel sprake is van omgevingslawaai. Sommige toestellen moet je wel erg dichtbij je mond houden. Vaak kan de microfoon namelijk geen onderscheid maken tussen voor- en achtergrondgeluiden. Als je betere opnames wilt, is het bij veel MP3-spelers aangeraden een microfoon aan te sluiten. Muziekconcerten opnemen is met de meeste MP3-spelers onmogelijk. De kwaliteit van de microfoons is daarvoor niet voldoende.

Dit bericht is gepost op 29 juni 2009 om 10:15 am uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.