Een babymatras uitkiezen

Als je een babybedje gekocht hebt, moet je natuurlijk ook zorgen voor een babymatras. Voordat je je zo’n matras aanschaft, moet je een aantal dingen weten. Houd bij de aankoop van de matras rekening met volgende zaken:

Check de maat van de matras

De meeste babybedjes en -matrasjes hebben standaardmaten. De maat van de matras zou dus geen probleem mogen opleveren. Neem toch even de tijd om het te controleren. Het matrasje moet precies passen, er moet geen opening overblijven.

Kies voor een stevige matras

Een zachte matras mag dan wel een goede keuze lijken, maar baby’s hebben een stevigere ondergrond nodig. Zij kunnen zelf immers geen andere houding aannemen als ze in een positie liggen waarbij hun gezichtje wegzinkt in de matras.

Schuim of veren?

Of je nu eens schuim- of een verenmatras kiest, maakt niet echt veel uit. Schuimmatrassen zijn doorgaans minder duur dan een matras met veren. Ze zijn even veilig, zolang ze niet te zacht zijn. Schuimmatrassen zijn lichter dan veren matrassen. Meer veren betekent meestal een stevigere matras.

Controleer de cover

Meerlagige matrascovers zijn duurzamer en vooral handig in het geval dat een laag verslijt en gaten vertoont. Sommige babymatrassen hebben een anti-bacteriële laag. Probeer ook eens de kwaliteit van de lagen in te schatten. Ziet het plastic eruit als iets dat snel zal scheuren?

Denk aan de prijs

Wees niet ongerust, een babymatras zal je niet veel geld kosten. Je mag verwachten dat je ongeveer 75 à 100 euro zult uitgeven aan een degelijke matras.

Dit bericht is gepost op 18 mei 2009 om 12:26 pm uur en is geplaatst in Matrassen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.