Herenkleding of herenmode

“De kleren maken de man”, een gezegde dat steeds meer bijval krijgt, ook van mannen zelf. Waar mode vroeger vooral een vrouwenaangelegenheid was en de aandacht vooral naar de damesmode ging, wint herenmode tegenwoordig steeds meer aan populariteit. Alsmaar meer mannen schamen zich er niet voor met hun uiterlijk bezig te zijn. En bij een verzorgd uiterlijk hoort natuurlijk ook de juiste mannenkleding!

De term herenkleding is vrij algemeen. Het kan zowel slaan op maatpakken en stropdassen als op jeansbroeken. Sportief, casual of  zakelijk, iedere man kleedt zich natuurlijk anders. De kleding die mannen op hun werk dragen kan ook enorm verschillen van de kleding die ze in hun vrije tijd dragen. Veel mannen dragen op het werk een kostuum, maar kiezen daarbuiten voor een lossere stijl.

Waar veel ontwerpers vroeger vooral aandacht besteedden aan hun vrouwenlijn, trekt de mannenmode tegenwoordig ook veel aandacht naar zich toe.

Bekende ontwerpers van herenkleding zijn onder meer: Armani, Prada, Roberto Cavalli, Alexander McQueen, Dirk Bikkembergs, Dries van Noten, Dolce & gabbana, Valentino, Guccu, Belstaff, Calvin Klein, Etro Fendi, Gaetano Navarro, enz.

Dit bericht is gepost op 19 februari 2009 om 3:02 pm uur en is geplaatst in Kleding.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.