Uurwerken en horloges

Tegenwoordig worden horloges niet meer alleen gebruikt om de tijd te kennen, ze worden steeds meer beschouwd als echte sieraden. Uurwerken zijn een wezenlijk onderdeel van je outfit geworden.

Achter een uurwerk gaat een wonderbaarlijk stukje techniek schuil. Het horloge kent een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 15de eeuw. Toen kreeg men behoefte aan een nauwkeurig draagbaar uurwerk om op zee te navigeren. Die eerste horloges waren zakhorloges, het polshorloge werd pas uitgevonden aan het eind van de 19de eeuw.

De allereerste uurwerken werkten trouwens met een slinger. Ook de mechaniek die achter het horloge zit heeft dus een enorme evolutie doorgemaakt. Maar de mechanische horloges die rond  1800 gemaakt werden verschillen niet zo heel veel van de horloges van vandaag. Kwartshorloges en zeker digitale horloges zijn recentere uitvindingen.
Horloges bestaan in alle maten en soorten. Ze kunnen uit allerlei materialen vervaardigd zijn. Mannen- en vrouwenhorloges verschillen ook flink van elkaar. Waar het bij vrouwen vooral draait om de elegantie, zijn bij mannen de techniek en de vele mogelijkheden belangrijk.

Bekende merken van horloges zijn: Rolex, Swatch, Pontiac, Cartier, Breitling, Prisma, Seiko, Omega, Piaget en Panerai.

Dit bericht is gepost op 18 februari 2009 om 5:36 pm uur en is geplaatst in Kleding.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.