Lingerie en ondergoed

Je zou het niet direct verwachten maar lingerie is afkomstige van het Frans, de term betekent eigenlijke zoveel als simpelweg damesondergoed. Om even de verklaring van de term verder te verduidelijken is het kleding, ondergoed, dat in direct contact staat met de huid en doorgaans onder je andere kledij gedragen wordt. Meestal denken we dan aan dameskledij maar ook voor mannen zijn er meer dan uitgebreide collecties. Het feit dat mensen ondergoed of lingerie zijn beginnen te dragen moet je vooral binnen de hygiënische voordelen gaan zoeken. Daarnaast heb je als persoon natuurlijk ook dat ietsje extra privacy en speelt het draagcomfort de belangrijkste drijfveer. In onze eigen westerse cultuur is lingerie meer dan ingeburgerd en heeft het natuurlijk ook een erg erotisch karakter. Lingerie zelf wordt al eeuwenlang gefabriceerd uit hoofdzakelijke natuurlijke materialen zoals katoen, zijde en wol, dit in combinatie met een trend die vooral uit de 20ste eeuw komt zoals lurex, lycra, nylon en viscosse.

Verder kunnen we natuurlijk ook stellen dat lingerie vooral de vrouw siert, zo kan ze haar elegante en sexy uitstraling en vormen in de schijnwerpers zetten. Het is dan ook evident dat lingerie in verschillende modellen en stijlen gevonden kan worden, naast de occasionele of dagdagelijkse modelletjes zijn er natuurlijk ook de kleurrijke modellen met tal van tierlantijntjes of de pikante en sexy modellen. Deze laatste modellen kunnen er vaak voor zorgen dat lingerie net dat ietsje meer kan beteken, als het waren een echte opkikker voor je relatie, een extra boost.

Als je op zoek moet gaan naar de betere lingerie- of ondergoedmerken dan kan je terrecht bij merken zoals Schiesser, Esprit, Marc O’Polo, Sloggi, Triumph, Dim, Hunkemöller, Marilyn, Bjorn Borg, Diesel, Marie Jo, Passionata, Felina, Fila, Cyell, Simone Perele, L’Avonture, Oroblu, Mey, Lovable, Sapph, Prima, Chantelle

Dit bericht is gepost op 12 februari 2009 om 9:48 am uur en is geplaatst in Kleding.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.