Wat is een smartphone?

Hoogst waarschijnlijk heb je wel al eens gehoord van het woord ‘smartphone’. Maar misschien vraag je je wel eens af wat het nu precies is. Op welke manier verschilt een smartphone van een mobiele telefoon, met andere woorden, wat maakt hem ‘smart’?

Een smartphone is eigenlijk een combinatie van een mobiele telefoon met een PDA. Behalve bellen kan je er dus ook e-mails mee versturen of documenten mee bewerken bijvoorbeeld.

Kenmerken

Besturingssysteem: Over het algemeen werkt een smartphone met een besturingssysteem waardoor de applicaties goed kunnen werken. Zo werkt een Blackberry op Blackberry OS, een iPhone op Mac OS en nog andere smartphones op Palm OS of Windows Mobile.

Software: De meeste mobiele telefoons beschikken tegenwoordig wel over een bepaalde soort software, zoals een notitieblok of een adresboek, maar de mogelijkheden hiervan zijn erg beperkt. Met een smartphone kan je meer doen, bijvoorbeeld Officedocumenten maken of bewerken, of tenminste bekijken. Of je kan applicaties downloaden, foto’s bewerken, gebruik maken van GPS of een playlist aanmaken met je favoriete nummers. Kortom, er zijn erg veel mogelijkheden.

Toegang tot het web: Dankzij de uitbreidingen van de 3G-netwerken kan je met een smartphone steeds sneller op het internet surfen.  Daarbij wordt gebruik gemaakt van aangepaste webbrowsers.

Keyboard: Op een smartphone kan je een keyboard terugvinden. De toetsen daarvan staan in dezelfde volgorde als op een computerkeyboard, dus niet in alfabetische volgorde. Dat keyboard kan een fysiek keyboard zijn met echte toetsen of software, zoals bij een iPhone via het touchscreen.

Berichten: Alle mobiele telefoons  kunnen sms’jes versturen en ontvangen, maar wat een smartphone van een gewone mobiele telefoon onderscheidt is de mogelijkheid e-mails te versturen. Je kan je persoonlijke of professionele e-mailaccount zelfs synchroniseren met je smartphone. Sommige smartphones kunnen zelfs meerdere e-mailaccounts tegelijk aan.

Dit bericht is gepost op 19 januari 2009 om 11:57 am uur en is geplaatst in Handhelds.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.