Waaruit kan de zool van mijn strijkijzer gemaakt zijn?

De zool is de onderkant van het strijkijzer. Of uw strijkijzer handig is en snel en goed glijdt, is voor een deel afhankelijk van het materiaal waaruit de zool gemaakt is.

Aluminium

Een strijkijzer met een alumniumzool is geen aanrader. Deze strijkijzers glijden minder goed en blijven plakken aan het je strijkgoed. Er komen ook makkelijk krasjes op. Het grote voordeel is dat een aluminium zool erg licht is van gewicht.

Roestvast staal

Een zool van roestvast staal kan zowel slecht tot goed glijden, maar dit is afhankelijk van de afwerking van het staal. Voor de krassen geldt hetzelfde.

Geëmailleerd aluminium

Een zool met geëmailleerd aluminium glijdt erg goed. Of er gemakkelijk krassen opkomen, is afhankelijk van merk tot merk. Het zijn wel vrij lichte strijkijzers, waar je stevig op moet drukken.

Geëmailleerd staal

Een zool van geëmailleerd staal glijdt erg goed. Er zullen ook niet snel krasjes op verschijnen. Het grote probleem met deze strijkijzers is dat ze over het algemeen minder efficiënt strijken.

Staal met speciale coating

Of dit soort strijkijzers goed van kwaliteit zijn, hangt sterk af van merk tot merk.

Tip

Om de zool van een strijkijzer proper te maken, kan je het schoonvegen aan een met azijn doordrenkte doek.

Dit bericht is gepost op 15 december 2008 om 12:12 pm uur en is geplaatst in Strijkijzers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.