Tips bij het kiezen van een strijkijzer

Het beste wat je kan doen als je op zoek gaat naar een strijkijzer, is nadenken over wat je eigenlijk nodig hebt.  Hier vind je een paar begrippen die je zeker zult tegenkomen wanneer je een strijkijzer gaat kopen.

Automatische uit-functie: tegenwoordig hebben steeds meer strijkijzers deze functie, maar niet allemaal. Hoe lang het strijkijzer uitgaat, verschilt van toestel tot toestel. Voor de meeste mensen zal deze optie zijn nut bewijzen.
– Hoe lang moet het strijkijzer opwarmen? Hoe lang duurt het voordat het opnieuw warm is?
– Kan je de warmte aanpassen van delicate stoffen tot katoen en wol?
– Heeft het strijkijzer een kabel of is het zonder kabel? En als het een kabel heeft, hoe lang is het dan? Draaiende kabels laten ook linkshandigen toe comfortabel te werken.
– Heeft het strijkijzer een stoomgenerator? Met stoom krijg je ook hardnekkige kreukels gemakkelijk glad gestreken. Het  is vooral handig als je de was van een heel gezin moet strijken.
– Hoe groot is het waterreservoir? Hoe groter de watertank, hoe minder snel je hem zal moeten hervullen. Sommige strijkijzers hebben verwijderbare watertanks, waardoor je de stekker niet uit het stopcontact moet trekken om te hervullen.
– Kan je ook verticaal stomen? Verticaal stomen laat je toe kreukels uit hangende kledij te verwijderen.
– Een anti-kalkfilter voorkomt de ophoping van mineralen, die de stoomgaatjes kunnen verstoppen.
– Bij de meeste strijkijzers hoef je vandaag de dag geen gedemineraliseerd water meer te gebruiken. Gedestilleerd water kan je strijkijzer zelfs beschadigen dan. Neem de gebruiksaanwijzing van je strijkijzer nog eens door.
– De betere strijkijzers hebben een gemakkelijke greep, waarin de contouren van een hand staan afgebeeld.
– Sommige strijkijzers beschikken over een variabele stoom-optie. De hoeveelheid stoom wordt dan automatisch aangepast.

Dit bericht is gepost op 1 december 2008 om 12:51 pm uur en is geplaatst in Strijkijzers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.