Wat is een strijkijzer met stoomgenerator?

Strijkijzers met stoomgenerator bestaan uit een traditioneel strijkijzer dat via een buis verbonden wordt met een watertank of stoomgenerator. Deze strijkijzers produceren veel meer stoom dan gewone strijkijzers. Volgens producenten zou je de strijk dubbel zo snel doen met een strijkijzer met stoomgenerator.

Tank

In de meeste stoomgenerators kan ongeveer 1 liter water. Daarmee kan je 90 minuten tot twee uur lang strijken, afhankelijk van de hoeveelheid stoom die je gebruikt. Veel modellen worden speciaal zo ontworpen dat je ook kraanwater kan gebruiken, waardoor ze erg handig in het gebruik zijn. Bij andere moet je gedemineraliseerd water gebruiken.

Als je een waterverzachter hebt, krijg je vaak de beste resultaten door kraanwater te mengen met gedemineraliseerd water.

Bepaalde strijkijzers met stoomgenerator kan je hervullen terwijl je het gebruikt. De nieuwste modellen hebben zelfs vaak een indicator die aangeeft wanneer het water laag staat. Wees voorzichtig met het oppervlak waarop je de stoomgenerator plaatst. Sommige generators kunnen namelijk erg heet worden.

Strijkijzer

Deze strijkijzers zijn vaak lichter dan traditionele strijkijzers, waardoor ze veel gebruiksvriendelijker worden. Meestal is er voldoende stoomdruk om beide zijden van het kledingstuk in één keer te strijken.

Kijk uit naar een strijkijzer met een thermostaat voor de strijktemperatuur. Kies er een met een knop die je niet voortdurend zelf moet indrukken, want dat maakt het strijken heel wat moeilijker.

Onderhoud

Een stoomgenerator in topconditie houden is relatief eenvoudig. Spoel het reservoir om de tien beurten uit en laat het drogen. De ijzeren plaat moet schoongemaakt worden, of hij nu gemaakt is van Teflon of aluminium.

Dit bericht is gepost op 20 november 2008 om 2:36 pm uur en is geplaatst in Strijkijzers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: