Waarop letten bij de aankoop van een strijkijzer?

Bij de strijkijzers kan je twee grote groepen onderscheiden: klassieke strijkijzers of droogstrijkijzers en stoomstrijkijzers. Met deze twee soorten kan je over het algemeen even goed strijken. Maar het verschil zit ’m in de snelheid en het comfort. Maar natuurlijk betaal je daar dan ook voor.

Een klassiek strijkijzer maakt geen gebruik van stoom, terwijl een stoomstrijkijzer een ingebouwd waterreservoir heeft dat ervoor zorgt dat er veel meer stroom gegenereerd kan worden.

Comfort

Hoe zwaarder het strijkijzer dat je koopt en hoe hoger de temperatuur (wattage), hoe makkelijker het wordt om kreuken glad te strijken. Om op een optimale manier je kleren te strijken, kies je best voor een strijkijzer van minstens 1200 à 1400 watt.

Extraatjes die het comfort nog meer vergroten, zijn een aparte strijkzool om delicate stoffen te strijken, een aanduiding van het waterniveau, de tijd die het toestel nodig heeft om op te warmen of af te koelen en de maximale temperatuur.

Als je een stoomstrijkijzer koopt, kies er dan zeker een met aparte stoomgenerator. Bij strijkijzers die de stoom opwekken in het reservoir zelf kan je geen water bijvullen terwijl het strijkijzer aan staat.

Best is ook een strijkijzer dat verschillende standen heeft, afhankelijk van het soort stof dat je wilt strijken. Zo kan je bijvoorbeeld snel veranderen tussen katoen en zijde.

Handig is ook een draadloos strijkijzer, zodat de jabel nergens in verstrikt kan geraken.

Prijs

Dat een klassiek strijkijzer goedkoper is dan een stoomstrijkijzer, ligt voor de hand. Een klassiek strijkijzer vind je al vanaf 10 euro, maar de prijs van een stoomstrijkijzer kan oplopen tot enkele honderden euro’s.  De prijs wordt ook beïnvloed door het wattage van het strijkijzer . Hoe hoger het wattage, hoe heter het strijkijzer, hoe sneller het strijken gaat.

Dit bericht is gepost op 5 november 2008 om 4:18 pm uur en is geplaatst in Strijkijzers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.