De geschikte PDA uitkiezen

Een PDA (personal digital assistant) kan erg makkelijk zijn. Maar voor je overgaat tot de aankoop ervan, kan je best eerst enkele zaken op een rij zetten.

Bij de traditionele PDA’s heb je de keuze tussen een Pocket PC en een Palm OS. Pocket PC’s worden geproduceerd door producenten van merken als HP, Toshiba, Dell en Fujitsu-Siemens. Omdat ze werken met Windows-software zijn ze gemakkelijk te synchroniseren met software als Word, Excel en Outlook. Palm OS-toestellen zijn van Palm zelf, Sony of Palm One. Doorgaans zijn ze een beetje goedkoper dan Pocket PC’s.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een Smartphone, een combinatie van een mobiele telefoon en een PDA die vaak extra mogelijkheden biedt zoals een camera, een mp-3speler, een ingebouwde radio en nog veel meer. Bekende Smartphones zijn de iPhone en de BlackBerry, maar iedere producent van mobiele telefoons brengt ook wel smartphones op de markt (Nokia, LG, Motorola, Sony Ericsson, enz.)

Vast staat dat het gamma PDA’s de laatste jaren enorm geëvolueerd is. Van basistoestellen tot krachtige toestellen die bijna met laptops kunnen concurreren, je vindt het allemaal.

Keyboard of niet?

Hoe ga je je PDA gebruiken? Als je de meeste informatie verwerkt op je pc of laptop en de PDA vooral gebruikt om het altijd bij de hand te hebben, zal je waarschijnlijk genoeg hebben aan een exemplaar zonder keyboard. Kies in de plaats daarvan een PDA met touchscreen, eventueel zelfs een met handschriftherkenning.

E-mail en internet

Als je altijd een internetverbinding ter beschikking wilt hebben, dan is een Smartphone precies waar je naar op zoek bent.

Tekstverwerker

Moet je veel noteren? Dan kies je best voor een PDA met keyboard. Vergeet niet dat geen enkele tekstverwerker op de PDA kan tippen aan een tekstverwerker op de pc. Op een Pocket PC zal je meestal standaard Pocket Word aantreffen. Een Palm OS heeft in veel gevallen alleen een basis Note Pad-applicatie. Afhankelijk van welk model je kiest, kan je ook bij PalmOS een tekstverwerker meegeleverd krijgen.

Contacten en kalender

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen overgaan tot de aankoop van een PDA is om altijd hun agenda en hun contactenlijst bij zich te hebben. Als je op het werk of thuis Microsoft Outlook gebruikt, kun je best een Pocket PC aanschaffen. Op die manier is de informatie op je pc altijd synchroon met de informatie op je Pocket PC

Verbinding

Een van de beste dingen aan een PDA of Smartphone is dat je hem erg makkelijk kunt aansluiten op je PC en zo gegevens overzetten. Bijna alle smartphones kunnen aangesloten worden op een pc, maar voor nog meer mogelijkheden kan je er best voor zorgen dat je toestel wifi (voor de breedbandverbinding) of Bluetoooth ondersteunt.

Geheugenvereisten

Altijd moeilijk in te schatten. Als je video’s wilt bekijken, gebruik wilt maken van een gps-functie en wilt gamen, heb je zeker een toestel nodig met een geheugen van minstens 64 MB.

Dit bericht is gepost op 6 oktober 2008 om 2:46 pm uur en is geplaatst in Handhelds.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.