Hoe kan je best proefliggen bij de aankoop van een nieuwe matras?

Een geschikte matras kiezen is een heel karwei. Want om te weten of een matras goed voor je is, zul je in de winkel moeten ‘proefliggen’.  En het is op zijn zachtst gezegd niet makkelijk om in te schatten of de matras waar je op ligt nu wel de juiste is. Toch zullen de grootste comfortproblemen na een paar minuten al duidelijk zijn.
Een matras moet in de eerste plaats goede ondersteuning bieden en comfortabel zijn. Soms ligt een matras wel goed als je  gewoon op je rug ligt, maar kan het draaien je veel moeite kosten. Het is daarom aan te raden bij het proefliggen verschillende houdingen aan te nemen. Een matras die alleen maar goed ligt in een bepaalde houding is namelijk ver van ideaal!

Tips voor het proefliggen

– Zorg dat je op voorhand goed uitgerust bent. Als je moe bent, ben je blij met elke matras.
– Doe kleding aan die gemakkelijk zit.
– Probeer zeker je favoriete slaaphouding uit.
– Vergelijk verschillende matrassen met elkaar.

Houdingen

Op de rug
Let eens op of je met een rechte, holle of bolle rug ligt. Biedt de matras genoeg ondersteuning voor de onderrug? Zakken de billen in de matras?  Zak je niet te veel weg in de matras?
Op de zij
Zakt je schouder weg in de matras? Op welke matras lig je het meest comfortabel?
De drukpunten kun je het beste testen als je op je zij ligt.
Bewegen
Deint de matras niet te veel mee? Lig je meteen weer goed?
Thuis of in de winkel
Bij sommige winkels mag je de matras thuis uitproberen en daarna nog ruilen. Ook bij winkels als Ikea is het achteraf nog altijd mogelijk om te ruilen.

Dit bericht is gepost op 24 september 2008 om 2:53 pm uur en is geplaatst in Matrassen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.