Wat kan je met een Blackberry?

Een Blackberry is een zogenaamde smartphone, een apparaat dat tegelijkertijd een mobiele telefoon en een pda is. Blackberry werd ontwikkeld door het Canadese bedrijf Research in Motion. Je kunt er ondermeer mee e-mailen, surfen op het internet en telefoneren. De grote sterkte van de Blackberry is zijn e-mailservice.

Wat kan je ermee?

E-mail: De sterkste troef van de Blackberry.  Je kunt op ieder moment van de dag e-mails lezen, versturen en ontvangen.  Je kunt ook de attachments (Word-, Excel-, Powerpoint- of pdf-bestanden) bekijken. De Blackberry ondersteunt push-e-mail (waardoor de e-mail meteen zichtbaar wordt op de e-mailclient).
Telefoneren: iedere Blackberry kan ook gewoon dienst doen als mobiele telefoon en ermee bellen fo smsen.
Surfen op het internet: de Blackberry heeft een geïntegreerde browser om op het net te surfen.
Agenda:  met de Blackberry kan je al je belangrijke afspraken bijhouden
Contactpersonen: je kunt op een eenvoudige manier alle gegevens van je contactpersonen bijhouden (e-mail, telefoonnummers, adres, etc.)
Camera en video:  sommige modellen hebben een camera.
Messenger en social networking:  foto’s en bestanden aan elkaar doorsturen via messenger en social networkingsites als Facebook.
GPS:  je kunt je Blackberry inschakelen als gps en je zo naar een locatie laten leiden.
Andere opties: kalender, rekenmachine, adresboek, memopad, etc.

Netwerk

Het draadloze netwerk (GPRS) dat de Blackberry gebruikt komt van de reguliere mobiele telefonie-providers, maar je moet wel een speciaal Blackberry-abonnement nemen

Blackberry Enterprise

De Blackberry Enterprise is vooral bedoeld voor gebruik in de zakenwereld. Een Blackberry Enterpise Server (BES)  wordt verbonden aan het e-mailsysteem van een bedrijf. Er is een BES voor Microsoft Exchange, IBM Lotus Notes (Lotus Domino) en Novell GroupWise. Niet alleen de wireless e-mail, maar ook de agenda, to-do en het persoonlijk adresboek worden wireless gesynchroniseerd. Voor Blackberry Enterprise heb je een speciaal Blackberry Enterprise-abonnement nodig.

Blackberry Internet Services

Blackberry Internet Services (BIS) is bedoeld voor particulieren en kleine bedrijven die geen eigen mailserver hebben. BIS werkt samen met een webclient die tot 10 POP3/IMAP mail adressen kan beheren. Voor deze oplossing heb je een speciaal BIS-abonnement nodig.

Dit bericht is gepost op 9 september 2008 om 2:28 pm uur en is geplaatst in Handhelds.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.