De voor- en nadelen van een mobiele monobloc airconditioning

Een mobiele monobloc airconditioning is gemakkelijk te installeren. Je hebt er geen professionele installateur voor nodig, maar kunt hem gewoon in de elektrowinkel kopen. Maar levert een monobloc airconditioning ook voordelen op? En wat zijn precies de nadelen?

Voordelen

Verplaatsen is gemakkelijk
De mobiele airco zuigt de warme lucht uit de ruimte en voert die via een afvoerslang naar buiten. Die slang kun je uit een raam, een deur of een andere opening hangen. Op die manier kun je de monobloc airco voor verschillende kamers in je huis gebruiken. Sommige monobloc airco’s staan op wieltjes en zijn extra gemakkelijk te verplaatsen.

Installatie is eenvoudig
Als je kiest voor een mobiele monobloc airco, is het feit dat je geen professionele installateur nodig hebt een van de grote voordelen. Je hoeft dus ook geen bijkomende installatiekosten te betalen. Een stopcontact en een gat om de afvoerslang van de airconditioning door te steken volstaan ruimschoots.

Nadelen

Minder koelvermogen
Het koelvermogen van mobiele airconditionings kan sterk verschillen, maar over het algemeen wordt aangeraden dit soort airco alleen te gebruiken in kleine ruimtes.

Neemt ruimte in
Mobiele monobloc airco’s zijn logge apparaten die veel plaats innemen. Ook de afvoerslang neemt plaats in.

Maakt meer lawaai
Mobiele monobloc toestellen maken meer lawaai bij het koelen/opwarmen van de lucht.

Verbruikt meer
Omdat je het raam of de deur moet laten openstaan voor de afvoerslang, komt er altijd opnieuw warme lucht de ruimte binnen. Het koelen van die lucht kost extra energie.

Dit bericht is gepost op 29 augustus 2008 om 2:44 pm uur en is geplaatst in Airconditioning.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.