Welke soorten sauna’s bestaan er?

Sauna’s zijn in tegenwoordig. Steeds meer mensen ontdekken de weldaden van deze van oorsprong Finse uitvinding. In een sauna kunnen de temperaturen oplopen tot 100°C, wat een erg verkwikkend effect heeft. Er zijn heel veel verschillende sauna’s op de markt. Als je de aankoop van een sauna overweegt, kun je best al eens de verschillende saunasoorten overlopen en hun voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Droge en vochtige sauna’s

We kunnen een onderscheid maken tussen droge en vochtige sauna’s. Een droge sauna heeft een lage vochtigheidsgraad, waardoor de warmte harder aankomt. Vochtige sauna’s hebben een hogere vochtigheidsgraad, waardoor ze fijner zijn om in te vertoeven, maar niet zo’n grote impact hebben op het lichaam.

Zweethutten

Zweethutten zijn een soort sauna’s die doorgaans in de tuin worden geïnstalleerd. Ze worden verwarmd met een houtkachel en worden gemaakt uit Fins dennenhout.

Turkse sauna

Een Turkse sauna is eigenlijk geen echte sauna. Andere benamingen voor een Turkse sauna zijn Turks stoombad of stoomcabine. In een Turkse sauna wordt de temperatuur van de cabine op ongeveer 45°C gebracht. De vochtigheidsgraad ligt erg hoog. Een Turks stoombad geeft een meer ontspannen gevoel dan een sauna. Een Turks bad is doorgaans iets duurder.

Saunachalet

Een saunachalet is een sauna die je buiten plaatst. Het grote voordeel is dus dat je binnen niet veel plaats kwijtraakt door de plaatsing van een sauna. Je hoeft ookgeen vloeren en muren uit te breken of te verbouwen.

Infraroodcabine

Infraroodcabines zijn een goed alternatief voor sauna’s. De warmte die een infraroodcabine produceert verschilt van die van een sauna. Een infraroodcabine wordt verwarmd door infraroodlampen en produceert een warmte die verschilt van die van een sauna. Een infraroodcabine neemt bovendien minder plaats in dan een sauna.

Kleurensauna

De nieuwste trend op saunagebied zijn de kleurensauna’s of chromotherapiesauna’s. Chromotherapie is een alternatieve geneeskuur die kleuren en licht gebruikt om de energiebalans te herstellen en klachten te verhelpen. Zo werken blauwe kleuren verkoelend en ontspannend en rode kleuren stimulerend.

Dit bericht is gepost op 26 maart 2008 om 4:55 pm uur en is geplaatst in sauna's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.