Fineerparket of laminaat: een moeilijke keuze

Fineerparket en laminaat zijn beide uitstekende alternatieven voor een massieve houten vloer. Ze kosten beide ongeveer evenveel,, maar zowel fineerparket als laminaat heeft z’n eigen voordelen. Een overzicht.

Voordelen van laminaat

Laminaat is duurzaam
Laminaat gaat erg lang mee. een kunstmatige bovenlaag beschermt de vloer tegen krassen en beschadigingen. Laminaat is zeker een goede keuze voor een ruimte waarin vaak kinderen spelen of waarhuisdieren in en uit lopen.

Laminaat is onderhoudsvriendelijk
In tegenstelling tot een parketvloer hoef je een laminaatvloer niet te boenen of te vernissen. Af en toe stofzuigen en eens met de filter over de vloer gaan volstaat al.

Het aanbod is groot
Laminaat is verkrijgbaar in tientallen verschillende motieven. Onder de kunststof bovenlaag bevindt zich bedrukt papier. Laminaat lijkt meestal op een houtvloer, maar je kunt ook kiezen voor een tegelvloer, een marmeren vloer en verschillende opvallende motiefjes.

Laminaat kan zo afgewerkt worden dat je amper nog het verschil ziet met gewoon hout. Zo kan de structuur van het oppervlak worden aangepast, of kunnen er V-groeven worden aangebracht. Het soort design dat je kiest, heeft tot slot geen enkele invloed op de prijs.

Voordelen van fineerpaket

Fineerparket is duurzaam
Fineerparket is het meest duurzame parket dat je kunt kopen. Het verslijt amper en is ongelooflijk sterk. Voor de vervaardiging van fineerparket wordt enkel het mooiste hout gekozen.

Fineerparket is onderhoudsvriendelijk
Fineerparket is gemakkelijk in het onderhoud. Heb je kinderen die veel op de grond spelen, dan is fineerparket de ideale keuze. Fineerparket houdt de warmte immers heel goed vast.

Fineerparket is authentiek
Wil je een echte natuurhouten vloer, dan is fineerparket de juiste keuze. Daarbij komt dat fineerparket er met de jaren beter uit gaat zien. Wil je iets speciaals, kies dan voor een tropische of zeldzame houtsoort.

Dit bericht is gepost op 17 maart 2008 om 4:07 pm uur en is geplaatst in Parket.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.