Waarvoor dient de filter van een airconditioning?

Mensen kiezen doorgaans voor een airconditioning om een ruimte te verwarmen of af te koelen. Maar een airco kan meer dan dar? Veel apparaten kunnen ook zorgen voor de ventilatie en zuivering van de binnenlucht.

Filtertechniek

Toestellen met een goede filtertechniek kunnen niet alleen de verspreiding van bacteriën, virussen en pollen tegengaan, maar ook de verspreiding van vieze geurtjes, zoals sigarettengeur. Verder kan een goede filter de lucht vrijmaken van stof en allergene deeltjes.

Mensen met een allergie hebben dus zeker baat bij de plaatsing van zo’n airconditioningsysteem, op voorwaarde dat het goed onderhouden wordt. Iedere airconditioning heeft wel een luchtreinigingsfilter, maar de ene is al geavanceerder dan de andere. Heb je last van allergieën, kies dan zeker voor een kwaliteitsfilter.

Reiniging

Om de zoveel tijd moeten de filters gereinigd of vervangen worden. De meeste toestellen zullen je waarschuwen wanneer de filter aan vervanging toe is.

Dit bericht is gepost op 11 maart 2008 om 9:51 am uur en is geplaatst in Airconditioning.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.