Waarop let je bij de aanschaf van een tondeuse?

Voor mannen die niet graag om de zoveel weken naar de kapper gaan, is een tondeuse een ideale oplossing. Met een tondeuse beslis je zelf hoe je uiteindelijke kapsel eruit zal zien en hoef je niet langer te wachten bij de kapper.

Tondeuses of trimmers bestaan in alle soorten en maten. Op voorhand kun je best even nadenken voor welk doel je de tondeuse wilt gebruiken. Sommige tondeuses zijn meer geschikt voor het opknippen van haar, andere voor het bijwerken.

Hier vind je alvast een paar eigenschappen waar je aandacht aan kan besteden bij de aankoop van een tondeuse.

Snijhoogtes

Bij een tondeuse verschillende de lengtes die je kunt instellen van 1 mm. tot enkele tientallen mm. Kun je de snijhoogtes goed aflezen?

Hoogtes instellen

Hoe kun je de hoogtes van je tondeuse precies instellen? Moet je aan een ring draaien, een toets verschuiven? Moderne apparaten kunnen vaak ook de snijhoogte van de vorige trimbeurt onthouden.

Oplaadbaar

Een oplaadbare tondeuse kost iets meer, maar is dan ook erg gebruiksvriendelijk. Je kunt ze mee op reis nemen, er hoeft niet altijd een stopcontact in de buurt te zijn, enz.

Messen

Kun je het mes eraf nemen om het schoon te maken? Moet het mes gesmeerd worden? Uit welk materiaal is het mes gemaakt? Een mes in keramiek is sterker dan een mes in staal.

Universele tondeuse

Als je veel reist, is een universele tondeuse, die automatisch het voltage aanpast, een goede oplossing.

Accessoires

Welke accessoires worden er bij je tondeuse geleverd? Een paar voorbeelden van handige accessoires: kapperschaar, kapperskam, haarklemmen, opbergkoffertje, mesbeschermkapje, enz.

Dit bericht is gepost op 1 april 2008 om 3:34 pm uur en is geplaatst in Scheerapparaten.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.