Wat is het kwaliteitslabel domotica?

Het Kwaliteitslabel Domotica is een label dat eisen stelt aan elektro-installateurs, maar ook aan fabrikanten en invoerders. Het label kwam er op initiatief van het Vlaams Elektro Innovatiecentrum (VEI).

Kies je voor een installateur die het Kwaliteitslabel Domotica bezit, dan kun je er zeker zijn van zijn dat het een technisch onderlegde installateur is. Iemand die aan het bouwen of verbouwen is, heeft aan het Kwaliteitslabel Domotica dus een ideaal referentiepunt.

Het Kwaliteitslabel Domotica is een nationaal kwaliteitszorgsysteem voor installateurs. Zij kunnen zich er vrijwillig bij aansluiten. Ieder systeem krijgt het apart toegekend omdat er onderling teveel verschillen zijn.

Doelstellingen

Het Kwaliteitslabel Domotica is een kwaliteitszorgsysteem en gaat de marktvervuiling tegen.
Elektro-installatiebedrijven die het Kwaliteitslabel willen hebben, moeten de aanvraagprocedure goed doorlopen. De kandidaten worden getest op hun technische kennis en opleiding. De uitgevoerde installaties worden kritisch beoordeeld. Nadat de installateurs het kwaliteitslabel verkregen hebben, worden ze steekproefsgewijs gecontroleerd.
Kandidaten moeten een kwaliteitscharter onderschrijven. De consument krijgt hierdoor extra waarborgen wat betreft tot de informatie, de prijsofferte, het ontwerp, het materiaal, de oplevering en de dienst na verkoop.
Een bedrijf met het kwaliteitslabel moet zich voortdurend bijscholen.

Dit bericht is gepost op 25 februari 2008 om 5:55 pm uur en is geplaatst in Domotica.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.