Wat is immotica?

Immotica is een term die het concept van een ‘intelligent gebouw’ dekt. Het principe is voor een groot deel gelijk aan domotica. In tegenstelling tot domotica wordt immotica vooral toegepast in industriële en grote gebouwen.

Een immoticasysteem is in vergelijking met een domoticasysteem dus grootschalig van opzet. De installatie van een immoticasyteem leidt tot een optimalisering van de werkomgeving en tot een rationeler energieverbruik. De verschillende technieken in een bedrijf worden geautomatiseerd en met elkaar verbonden.

De stroom, verlichting, lucht en verwarming van een gebouw worden door middel van een immoticasysteem centraal aangestuurd. Interne en externe communicatie zoals telefonie, internet, video- en parlofonie kunnen beter op elkaar afgestemd worden.

Voordelen

De lokalen van het bedrijf kunnen altijd aangepast worden aan de omgeving
Je verspilt geen onnodige kosten aan verlichting en verwarming
Werknemers worden productiever als ze in een aangenamere omgeving werken

Voorbeelden

Centrale uitknop voor de verlichting
Verwarming per ruimte instellen (kantoren moeten bijvoorbeeld meer verwarmd worden dan opslagplaatsen)
Automatische zonnewering, waardoor je gaat besparen op de airconditioning
Poorten bedienen via een telefoontoestel
enz.

Dit bericht is gepost op 18 februari 2008 om 5:00 pm uur en is geplaatst in Domotica.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: