Kan je zelf een domoticasysteem installeren?

Een domoticasysteem is niet iets dat je zelf gemakkelijk kunt installeren. Zelf een stopcontact leggen is zo moeilijk nog niet, maar het integreren in een volwaardig domoticasysteem is al meteen een heel ander paar mouwen.

Je kunt je domoticasysteem dus beter laten installeren door een erkende installateur. Op die manier is het systeem meteen ook in orde met de wetgeving. Als je zelf aan je domotica-installatie gaat werken, loop je meteen ook het risico dat de verzekering tegenstribbelt in het geval dat er iets verkeerd loopt.

De fabrikant waarbij je je domoticasysteem besteld hebt, kan je een lijst geven met erkende installateurs en je iemand aanraden die goed werk aflevert.

Toch zijn er ook verschillende domoticasystemen voor de doe-het-zelver op de markt. Deze zijn doorgaans ontwikkeld voor eengezinswoningen. Ze zijn eenvoudig en meestal ook een stuk goedkoper.

Een gouden tip: informeer je op voorhand goed over welk werk je zelf kunt doen en welk je beter laat doen. Op die manier voorkom je misverstanden en fouten.

Dit bericht is gepost op 28 januari 2008 om 12:21 pm uur en is geplaatst in Domotica.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.