Wat is een robotstofzuiger?

Stofzuigen is niet meteen het meest favoriete klusje van veel mensen. Maar sinds een aantal jaar vind je de zogenaamde robotstofzuigers op de markt. Die nemen een deel van het stofzuigwerk over. Een robotstofzuiger beweegt zich automatisch over de vloeren van je huis en zuigt, net als een echte stofzuiger, de stofdeeltjes op.Een robotstofzuiger heeft veel kleinere afmetingen dan een gewone stofzuiger en kan dus gemakkelijker onder bedden, banken en kasten. De robotstofzuiger heeft verschillende sensoren waarmee hij muren en objecten op de vloer herkent en niet van de trap kan afdonderen.De allereerste betaalbare en de bekendste robotstofzuiger was Roomba van fabrikant iRobot. Die ziet eruit als een kleine platte schijf op wieltjes. Hij is 9 cm. hoog en voorzien van tientallen sensoren. Deze stofzuiger kost nu nog ongeveer 300 euro. Als de batterij bijna op is, keert de stofzuiger zelf terug naar het oplaadstation.Een van de grote voordelen van een robotstofzuiger is dat je gemakkelijk iets anders kunt doen terwijl de stofzuiger bezig is. Zo kun je zelfs naar de winkel gaan terwijl de stofzuiger zijn werk doet. Een robotstofzuiger is een aanrader voor mensen die last hebben van allergieën. De robotstofzuiger is gemakkelijk in gebruik, waardoor je hem sneller zult inzetten.Het blijft voorlopig nog afwachten of de robotstofzuiger echt zo’n succes gaat worden. Een traditionele stofzuiger is namelijk nog altijd stukken goedkoper.

Dit bericht is gepost op 14 januari 2008 om 12:51 pm uur en is geplaatst in Stofzuigers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.