Wat is een centrale stofzuiger?

Het centraal stofzuigsysteem kunnen we vergelijken met het systeem van de centrale verwarming. Op een bepaalde plaats in huis bv. kelder, berging, garage, enz.) wordt een centrale stofzuiger met een krachtige motor en een grote zuigkracht geïnstalleerd.

Hierop wordt een netwerk van luchtbuizen aangesloten. Op verschillende plaatsen in de woning worden aansluitpunten voorzien waarop je een stofzuigslang kunt aansluiten. Alle aansluitpunten krijgen dezelfde zuigkracht zodat je in alle ruimten op een degelijke manier kunt stofzuigen.

Het plaatsen van een centraal stofzuigsysteem is erg in trek bij mensen met gezondheidsproblemen en allergieën. Het systeem verwijdert immers doeltreffend allergenen, huisstofmijt en stof uit de woning.

De plaatsing van een centraal stofzuigsysteem is vrij duur, maar normaal gezien kom je er dan ook lang mee toe. Een centraal stofzuigsysteem kan in een nieuwbouw geplaatst worden, maar kan ook geïntegreerd worden in een bestaande woning.

Voordelen

Gebruiksgemak: je hoeft enkel je stofzuigerbuis aan te sluiten op een van de aansluitkleppen en je kunt beginnen stofzuigen!
Tijdbesparend: je kunt beter poetsen in minder tijd.
Gezondheid: het systeem verwijdert doeltreffend huisstofmijt, allergenen en stof uit de woning.
Kracht: de motoren van een centrale stofzuiger zijn over het algemeen krachtiger dan die in mobiele stofzuigers. Doordat de machine niet mobiel is, speelt het gewicht van de motor immers geen rol meer.
Geluid: een centrale stofzuiger maakt evenveel lawaai als een traditionele stofzuiger, maar je hoort het veel minder. De centrale eenheid bevindt zich namelijk buiten de woonruimtes, in een kelder of garage bijvoorbeeld.

Dit bericht is gepost op 14 januari 2008 om 1:31 pm uur en is geplaatst in Stofzuigers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.