Waar moet je op letten bij de aankoop van een stofzuiger?

Met een nieuwe stofzuiger wil je meestal nog jaren toekomen. Het is dus erg belangrijk dat je voor je aankoop even nadenkt over na wat voor apparaat je precies op zoek bent.

Model

Er zijn verschillende modellen stofzuigers op de markt, waarvan de sledestofzuiger de meest bekende is.  De sledestofzuiger is erg gemakkelijk in het gebruik, je sleept hem gewoon achter je aan, zoals een slee. Maar misschien ben jij wel op zoek naar een ander model, zoals de ketelstofzuiger die ook op natte vloeren werkt.

Merk

In de winkel zul je een heel scala aan verschillende merken tegenkomen, van bekende (AEG, Miele, Philips, Black & Decker, Dyson, enz.) tot heel wat minder bekende. Kies voor een merk dat je vertrouwt of waar jij of waar je al positieve ervaringen mee hebt. Zoek op voorhand op internet eens wat meer op over de verschillende merken en hun modellen.

Zuigkracht

De zuigkracht is ook erg belangrijk. Bij een stofzuiger met stofzak neemt de zuigkracht af naargelang de zak voller raakt, terwijl de zuigkracht bij een stofzuiger met reservoir gelijk blijft.

Gewicht

Een stofzuiger kan behoorlijk wat wegen, denk dus zeker ook aan het gewicht. Vooral oudere mensen of mensen die moeilijk te been zijn, zouden hinder kunnen ondervinden van het gewicht van een stofzuiger.  Je moet de stofzuiger tenslotte ook mee de trap op kunnen nemen.

Stofzak of reservoir

Als je kiest voor een stofzuiger met stofzak, zoek dan uit of de stofzakken gemakkelijk te vinden zijn in de winkel.

Vermogen

Kijk eens naar de energie die een stofzuiger je kost. Op veel stofzuigers kan je tegenwoordig ook zelf het vermogen regelen.

Actieradius

De actieradius is het aantal meters dat je stofzuiger kan overbruggen vanaf het stopcontact. Dit getal wordt bepaald door de  lengte van het stroomsnoer en de buis. Kies een stofzuiger met een actieradius die groot genoeg is, zodat je niet voortdurend hoeft te wisselen van stopcontact.

Accessoires

Kijk ook eens naar de bijgeleverde verlengstukken. Welke accessoires heb je nodig om je huis goed te stofzuigen?

Dit bericht is gepost op 6 december 2007 om 9:37 am uur en is geplaatst in Stofzuigers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.