Bepaalt de wattage van een stofzuiger het zuigvermogen?

Veel consumenten kijken bij het kopen van een stofzuiger naar de wattage van het apparaat, hoewel dit getal eigenlijk niet zoveel zegt over de zuigkracht van de stofzuiger.

De wattage van een stofzuiger geeft de kracht van de motor aan. Het getal zegt dus weinig of niets over de prestaties van een stofzuiger. De wattage bepaalt daarentegen wel het energieverbruik van je stofzuiger.

Beter kun je naar het zuigvermogen van een stofzuiger kijken. Dit getal wordt uitgedrukt in watt en kPa en geeft de verhouding tussen het elektrisch vermogen en het zuigvermogen ter hoogte van de zuigmond weer. Hoe hoger dit getal, hoe hoger de effectieve zuigkracht van een stofzuiger is.

Het luchtdebiet (dm³/sec) is een getal dat aanduidt hoe snel de stof doorheen de stofzuiger wordt gestuurd.

Veel stofzuigers geven je tegenwoordig de mogelijkheid het vermogen aan te passen naargelang het oppervlak waarop de stofzuiger actief is. Sommige dure stofzuigers kunnen zelfs elektronisch de zuigkracht regelen.

Stofzuigers met stofzak verliezen zuigkracht als de zak voller geraakt. Stofzuigers zonder stofzak behouden hun zuigkracht.

Dit bericht is gepost op 6 december 2007 om 10:43 am uur en is geplaatst in Stofzuigers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.