Welke soorten elektrische tandenborstels bestaan er?

Elektrische tandenborstels vind je in alle soorten en maten. Voor je je keuze bepaalt, kun je je dus best even goed informeren. Hier vind je alvast de belangrijkste verschillen.

Roterend of sonisch

Oscillerende-roterende tandenborstels: deze tandenborstels hebben een ronde borstelkop. Ze maken ronddraaiende en heen-en weergaande bewegingen.
Sonische tandenborstels: de borstelkop heeft ongeveer dezelfde vorm als een niet-elektrische tandenborstel. Ze bewegen zowel zijwaarts als heen-en weergaand.

Oscillerende-roterende elektrische tandenborstels zouden beter zijn in het verwijderen van tandplak, zeker op moeilijk bereikbare plaatsen. Dit type tandenborstel wordt het vaakst verkocht.

Nieuwe types roterende tandenborstels hebben vaak een pulserende techniek. Dat betekent dat de borstelkop in een hoge snelheid naar de tand toe beweegt. De haren kunnen zo beter tussen de tanden reinigen. De pulserende bewegingen laten het tandplak loskomen, de roterende bewegingen zorgen ervoor dat de tandplak verwijderd wordt.

Sonische elektrische tandenborstels vullen de ruimte tussen de tanden beter in. De beweging van de tandenborstel lijkt meer op de beweging die je zelf maakt met een gewone tandenborstel. Een van de voordelen is dus dat je zelf de beweging niet meer hoeft te maken.

Oplaadbaar/batterijen

De meeste elektrische tandenborstels zijn oplaadbaar. Als de tandenborstel opgeladen moet worden, zul je dat merken aan de steeds trager wordende bewegingen. Op dat moment moet je hem gewoon een nachtje op de oplader laten staan. De modellen met batterijen functioneren op dezelfde manier. Deze modellen zijn erg handig voor op reis. Je hoeft immer niet voortdurend de oplader mee te sjouwen.

Accessoires

Elektrische tandenborstels worden met tal van accessoires geleverd. Een paar voorbeelden: opzetborstels (met harde, zachte of medium haren, voor mensen met een beugel, kronen, bruggen.), monddouche, flosapparaat, enz.

Er zijn tegenwoordig ook apparaten op de markt met een ingebouwde smart chip. Via die techniek kan de tandenborstel je helpen met het goed poetsen van je tanden. Een ingebouwde timer kan je laten weten wanneer je genoeg gepoetst hebt en wanneer je de borstelkop moet vervangen.

Kinderen

Voor kinderen zijn er speciale, kleurrijke elektrische tandenborstels op de markt met vrolijke figuurtjes. Dat maakt het poetsen voor hen iets aangenamer.

Dit bericht is gepost op 5 december 2007 om 10:28 am uur en is geplaatst in Elektr. tandenborstels.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.