Optische zoom en digitale zoom van een camcorder

De zoom van een camcorder kan optisch of digitaal zijn, maar de meeste digitale videocamera’s hebben ze beide. Maar wat is het verschil tussen beide?

Normale optische zoomen variëren van een vergroting tussen 2x en 20x, terwijl digitale zoomen tussen 20x en 800x variëren.

Een optische zoom maakt gebruik van de fysieke beweging van de lens. De lensdelen worden verschoven. Een groot optisch zoombereik leidt ertoe dat het beeldmateriaal veel last zal hebben van de trillingen van je hand. Dat kun je voorkomen door het gebruik van een statief.

Een digitale zoom is een digitale vergroting van je beeld. Een digitale zoom leidt tot een vervaging van het beeld. Dat wordt ‘pixelation’ genoemd. Als je een digitale zoom gebruikt, zal dat de kwaliteit van je videobeelden duidelijk beïnvloeden. Je zou kunnen stellen dat de digitale zoom op zich niet zo belangrijk is.

Aan de grootte van de optische zoom moet je zeker voldoende aandacht besteden als je van op afstand details wilt kunnen vastleggen. Tegenwoordig hebben alle camera’s wel een optische zoom van 10x, wat meestal wel voldoende is.

Dit bericht is gepost op 4 december 2007 om 3:39 pm uur en is geplaatst in Camcorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.